Keilaseurojen ikoni
Keilailua jo vuodesta 1925

SÄÄNNÖT

Helsingin keilaajat ry                                               

1 §

Nimi ja kotipaikka

Yhdistyksen, josta näissä säännöissä käytetään lyhennystä HK, nimi on Helsingin keilaajat ry, joka on perustettu joulukuun 7 päivänä 1925. HK:n kotipaikka on Helsingin kaupunki.

2 §

Tarkoitus

HK:n tarkoituksena on keilailuharrastuksen ja keilailun kilpailutoiminnan ylläpitäminen ja kehittäminen paikkakunnalla. Tarkoituksensa toteuttamiseksi HK järjestää harjoitustilaisuuksia, kilpailuja, juhlia sekä valistus- ja huvitilaisuuksia. Toimintaansa varten HK voi hankkia ja omistaa kiinteätä omaisuutta sekä ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja. 

3 §

Kieli

HK:n virallinen kieli on suomi

4 §

Jäsenyys

HK:n varsinaiseksi jäseneksi voi päästä henkilö, joka sitoutuu noudattamaan HK:n sääntöjä ja päätöksiä ja jonka HK:n johtokunta jäseneksi hyväksyy. Uusi jäsen merkitään HK:n jäsenluetteloon. Kunniajäseneksi voidaan HK:n johtokunnan esityksestä kutsua henkilöitä, jotka ovat erittäin huomattavasti edistäneen HK:n toimintaa. Päätös kunniajäseneksi kutsumisesta tehdään HK:n varsinaisessa kokouksessa. Kunniapuheenjohtajaksi voidaan varsinaisessa kokouksessa valita HK:n puheenjohtajana ansiokkaasti toiminut henkilö. Kunniapuheenjohtaja valitaan hänen eliniäkseen. Kunniapuheenjohtajalla on oikeus olla läsnä kaikissa HK:n kokouksissa, joissa hänellä on myös äänioikeus. Kannattavaksi jäseneksi HK:n johtokunta voi hyväksyä henkilön tai oikeustoimikelpoisen yhteisön, joka haluaa tukea HK:n toimintaa ja suorittaa vuotuisen tai kertakaikkisen kannattajajäsenmaksun. Kannattajajäsenellä ei ole äänioikeutta HK:n kokouksissa. 

5 §

Jäsen, joka haluaa erota HK:sta, tehköön asiasta kirjallisen ilmoituksen HK:n johtokunnalle tai sen puheenjohtajalle tai ilmoittakoon siitä suullisesti HK:n kokouksessa pöytäkirjaan merkitsemistä varten. Eroava jäsen on velvollinen suorittamaan maksunsa sekä muut sääntöjen edellyttämät velvoitteet sanotun toimintavuoden loppuun saakka. 

6 §

Jäsenen voi johtokunta erottaa HK:sta, jos hän laiminlyö jäsenmaksunsa suorittamisen kahden vuoden ajan, toimii HK:n sääntöjen vastaisesti, rikkoo lakeja tai Suomen Keilailuliitto ry:n sääntöjä tai esiintyy urheiluhengen vastaisesti.

Erotetulla on oikeus vedota HK:n seuraavaan kokoukseen, jossa hänellä on oikeus olla läsnä. Vetoomus on hänen tehtävä kirjallisesti HK:n johtokunnalle neljäntoista (14) päivän kuluessa erottamisestaan tiedon kirjatussa kirjeessä saatuaan, tätä päivää kuitenkaan lukuun ottamatta. Erotetulla ei ole oikeutta vaatia takaisin HK:lle suorittamiaan maksuja. 

7 §

HK:n varsinaisilta jäseniltä kannettavan mahdollisen liittymismaksun ja jäsenmaksun sekä kannattajajäsenmaksun suuruuden päättää HK:n vuosikokous. 

Hallinto

8 § 

HK:n toimintaa johtaa ja sen taloudenhoidosta sekä omaisuudesta huolehtii vuosikokouksen yhdeksi vuodeksi kerrallaan valitsema johtokunta. Johtokuntaan kuuluu HK:n puheenjohtaja, viisi (5) vakinaista jäsentä.

Jos jäsen kesken toimikauttaan estyy tehtävänsä hoitamisesta, valitsee HK:n ylimääräinen kokous hänen sijaansa toisen, mikäli katsoo sen tarpeelliseksi.

Johtokunta valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan, sihteerin, rahastonhoitajan. Sihteeri ja rahastonhoitaja voidaan valita myös johtokunnan ulkopuolelta.

Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan, tai hänen ollessaan estynyt, varapuheenjohtajan kutsusta, tai jos puolet johtokunnan jäsenistä kirjallisesti niin vaatii.

Johtokunta on päätösvaltainen, kun vähintään kolme (3) jäsentä on saapuvilla.

Johtokunnan tehtävänä on:

·       panna täytäntöön HK:n kokouksen päätökset

·       valvoa HK:n ja sen jäsenten toimintaa

·       pitää jäsenluetteloa

·       hoitaa HK:n taloutta

·       laatia ja esittää HK:n vuosikokoukselle vuosi- ja tilikertomus

·       kutsua koolle HK:n kokoukset sekä valmistaa vuosikokoukselle sekä ylimääräisille kokouksille esitettävät asiat

·       toimittaa HK:n jäsenille tarpeelliset tiedotukset

·       hyväksyä HK:hon pyrkivät uudet jäsenet

·       päättää HK:n ansio- ja kunniamerkkien esittämisestä

·       ryhtyä kaikkiin niihin toimenpiteisiin, joita HK:n etu vaatii ja

·       hoitaa muut esille tulevat asiat 

9 §

HK:n tili- ja toimintavuosi on elokuun 1 päivästä heinäkuun 31 päivään. Johtokunnan on jätettävä HK:n tilit ja pöytäkirjat tilintarkastajille viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen vuosikokousta tarkastettaviksi. Heidän on annettava tarkastuksesta kirjallinen lausunto vähintään yhtä (1) viikkoa ennen vuosikokousta johtokunnalle. 

10 §

HK:n nimen kirjoittavat puheenjohtaja yhdessä sihteerin tai jonkun muun johtokunnan valtuuttaman toimihenkilön kanssa. 

Kokoukset 

11 §

HK:n vuosikokous pidetään kunakin vuonna syyskuun aikana paikassa, jonka ajan ja paikan määrää johtokunta. 

12 §

Kutsu vuosikokoukseen on ilmoitettava vähintään kaksi (2) viikkoa ennen kokousta kirjallisesti jäsenille, suullisesti HK:n kokouksessa tai keilahallissa olevalle HK:n ilmoitustaululle kiinnitettynä ilmoituksena. 

13 §

HK:n vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarvittaessa toimivat ääntenlaskijoina

3. Todetaan kokouksen laillisuus (sääntöjen 12 §)

4. Esitetään johtokunnan laatima vuosikertomus

5. Päätetään vuosikertomuksen hyväksymisestä

6. Esitetään johtokunnan laatima tilikertomus sekä tilintarkastajain tileistä ja hallinnosta antama lausunto

7. Vahvistetaan tilinpäätös sekä päätetään tili- ja vastuuvapauden myöntämisestä asianomaisille

8. Valitaan HK:lle puheenjohtaja seuraavaksi vuodeksi

9. Valitaan johtokuntaan neljä (4) vakinaista ja yksi (1) varajäsen seuraavaksi vuodeksi

10. Valitaan kaksi (2) tilintarkastajaa ja näille varamiehet tarkastamaan HK:n tilejä ja hallintoa

11. Vahvistetaan liittymis-, jäsen- ja kannattajajäsenmaksujen suuruus

12. Vahvistetaan johtokunnan seuraavaa vuotta varten laatima toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio

13. Valitaan johtokunnan alaisuudessa toimivat eri toimikunnat

14. Valitaan HK:n edustajat eri järjestöjen ja yhteisöjen kokouksiin, joissa HK:lla on etuja valvottavanaan tai annetaan johtokunnalle valtuudet mainittujen edustajien valitsemiseen ja

15. Käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat, jotka johtokunta kokoukselle esittää tai jotka jäsenet pyytävät 

14 § 

HK:n ylimääräinen kokous pidetään, jos johtokunta katsoo sen tarpeelliseksi tai vähintään yksi kolmasosa (1/3) HK:n jäsenistä on tehnyt siitä kirjallisen esityksen johtokunnalle.

Ylimääräisen kokouksen kutsussa on mainittava ne asiat, jotka kokouksessa otetaan käsiteltäviksi.

Kutsu ylimääräiseen kokoukseen toimitetaan samalla tavalla kuin mitä vuosikokouksen kutsusta on määrätty §:ssä 12. 

15 § 

HK:n kokouksissa suoritettavat äänestykset suoritetaan avoimina, ellei kukaan läsnä oleva jäsen vaadi äänestystä suoritettavaksi suljettuna lippuäänestyksenä.

Äänestyksissä ratkaisee yksinkertainen ääntenenemmistö, ellei näissä säännöissä toisin ole määrätty. Äänten mennessä tasan ratkaisee puheenjohtajan ääni, vaaleissa arpa.

Jokaisella liittymis- ja jäsenmaksunsa maksaneella, kokouksessa läsnäolevalla HK:n jäsenellä on yksi (1)

16 §

Muutoksia näihin sääntöihin voidaan tehdä ainoastaan HK:n vuosikokouksessa ja vaaditaan muutokseen vähintään ¾-osan ääntenenemmistö. Näin hyväksytty sääntöjen muutos astuu voimaan heti.

17 § 

Päätös HK:n toiminnan lopettamisesta voidaan tehdä vuosikokouksessa ja ollakseen pätevä, on päätös vahvistettava HK:n yleisessä kokouksessa, joka on pidettävä aikaisintaan yhden (1) kuukauden ja vähintään kahden (2) kuukauden kuluessa vuosikokouksesta. Kummassakin kokouksessa vaaditaan vähintään ¾-osan kannatus HK:n toiminnan lopettamisesta ja seuran purkamisesta. Seuran purkamisesta on kokouskutsussa ilmoitettava. Jos päätös toiminnan lopettamisesta tehdään, on HK:n mahdolliset varat käytettävä keilailu-urheilun tukemiseen Helsingissä. 

Helsingissä syyskuun 5 päivänä 2007